skip to Main Content
De Werkvloer

De Werkvloer

,,Het wordt weer een drukke en afwisselende week, maar daar hou ik van! Ik heb een succesvol bedrijf. Daarnaast werk ik als zzp’er als stress- en burnoutcoach en heb ik nog een payroll-overeenkomst voor HR advieswerk.
Dat was een paar jaar terug op de top van de recessie wel even anders. Ik had een succesvolle natuurgeneeskundige praktijk, maar door de recessie zag ik toch een krimp. Als actieve 55-plusser, die toch moet en ook wil doorpakken tot mijn 68ste, vond ik het belangrijk om mijn inkomensrisico te spreiden. Nou, dat viel even vies tegen. Als 55-plusser kom je moeilijk aan een baan, ondanks al mijn opleidingen, kwalificaties en ruime ervaring als HR-manager. Ondernemers en bedrijven zijn huiverig om je aan te nemen, niet dat ze dat zeggen hoor. 
Ik zag in de CBS-statistieken dat maar 10 procent van de werkeloze 55-plussers weer aan een baan komt. Dat is zuur als je tot je 68ste moet doorwerken, dat betekent meer dan 10 jaar in de bijstand en bedelstand. Dat is toch vreselijk! Zo wil niemand oud worden.
Gelukkig ontdekte ik toen de payroll-overeenkomst. Tijdens de sollicitatiegesprekken die toen volgden, heb ik aan het einde van het gesprek duidelijk gemaakt dat ik open stond voor een payroll-overeenkomst. Soms moest ik bedrijven uitleggen wat dat betekende: geen werkgeversrisico’s voor het bedrijf en wel sociale premie’s, verzekeringen en pensioen voor mij. 
Na lang zoeken en veel gesprekken vond ik uiteindelijk een werkgever die mij via een payroll-constructie 20 uur per maand werk bood. En dat bevalt prima, want voor die 20 uur ben ik verzekerd, spaar ik pensioen en word ik altijd op tijd betaald. Daarnaast werk ik als zzp’er voor diverse bedrijven.
Afhankelijk van de drukte werk ik 32 tot 40 uur per week. Ik vind het bijzonder leuk en inspirerend om verschillende banen te hebben. 
Ik zou alle 55-plussers willen aanraden om de payroll-oplossing te bespreken in een sollicitatiegesprek. Soms willen werkgevers gewoon even kijken wie je bent. Via payroll kan dat prima, zonder risico’s voor de werkgever. Zelf ga ik nu ook iemand aannemen, via payroll…”
www.midlifehappinessexpert.com

Back To Top