skip to Main Content

Payroll Works pakt voor derde keer FD Gazellen Award

PERSBERICHT – Amsterdam, 29 november 2013 – Payroll Works gaat er ook in 2013 met een topnotering vandoor bij de FD Gazellen Awards. Het Amsterdamse bedrijf eindigde als derde van Noord-Holland in de categorie middelgrote bedrijven, waarin het dit jaar voor het eerst meedeed. In 2011 eindigde het in de landelijke ranking op nummer 1 en was daarmee het snelst groeiende bedrijf van Nederland. Vorig jaar werd het bedrijf vijfde van heel Nederland. In 2011 en 2012 deed Payroll Works nog mee in de categorie kleine bedrijven. De wederom hoge notering dankt het bedrijf aan een omzetgroei van 291% over de boekjaren 2010, 2011 en 2012. De groei in de laatste jaren komt vooral vanuit de backoffice service voor uitzendbureaus.
Julius Kousbroek, directeur en mede-oprichter Payroll Works: “Dit jaar deden we voor het eerst mee in de categorie middelgrote bedrijven en hadden we eerlijk gezegd niet gerekend op een podiumplaats. We sprongen dan ook een gat in de lucht toen we hoorden weer in de top drie te zitten. Ik ben ontzettend trots op de mensen die bij ons werken. Zonder hen zijn deze successen niet mogelijk.”

Eigen technologie

“Onze strategie en aanhoudende groei de laatste jaren hebben onze positie in de markt verstevigd. De keuze om sterk in te zetten op eigen technologie zorgt dat we onze diensten steeds breder in kunnen zetten. We groeien de laatste tijd sterk in het onderdeel waarin we de backoffice van uitzendbureaus verzorgen. Daarmee kunnen we meer dan andere partijen op maat aansluiten bij de wensen van die intermediairs”, aldus Kousbroek. De inzet op het ontwikkelen van eigen technologie werd recentelijk beloond met de vijfde plaats in Deloitte Technology Fast50.

Sterke groei vraag naar flexibel personeel

Payroll Works is gespecialiseerd in backoffice service voor uitzendbureaus, payroll en salarisadministratie. Voor internationale klanten verzorgt het payroll en contracting services. Centraal daarbij staat de in eigen huis ontwikkelde portal, in combinatie met de ERP van AFAS. Het verwerken van alle gewerkte uren, digitaal publiceren van loonstroken, de betalingen van alle nettosalarissen en het afdragen van de verschuldigde premies, gebeurt met deze eigen ‘verloningsmachine’. Kousbroek: “Ik verwacht dat de vraag naar de inzet van flexibel personeel in 2014 niet zal afnemen. De overheid legt steeds meer verantwoordelijkheid bij werkgevers. Gevolg is dat de risico’s voor werkgevers groter worden. Kleine en middelgrote bedrijven worden hier onevenredig hard door getroffen, omdat zij niet over deze kennis beschikken. Zij zullen uitwijken naar flexibele arbeidsverhoudingen, waardoor de flexmarkt waarin wij opereren een groei zal doormaken.”
[wpp_post_end]

Back To Top