skip to Main Content
DUBBELPLUS

DUBBELPLUS

Dubbelplus
Waarom zou iemand míjn website willen hacken? Wellicht heb je je dat ook weleens afgevraagd, want er staat alleen maar onschuldige informatie op. Toch? De waarheid is dat letterlijk alle websites voortdurend worden bedreigd.

Waarom? Het merendeel van de inbraken op websites is niet bedoeld om je gegevens te stelen of je website te beschadigen, nee, er wordt geprobeerd om tijdelijk jouw server in te nemen voor illegaal gebruik. Bijvoorbeeld als doorgeefluik voor het versturen van spam of het delen van ‘onfrisse’ bestanden. Hacken is overigens geen handwerk meer, met behulp van geautomatiseerde scripts wordt het internet afgezocht met als doel bekende websitebeveiligingsproblemen in software te misbruiken.
Een relatief eenvoudige ingreep kan evoor zorgen dat je beter beveiligd bent tegen hackpogingen op je website, namelijk door een Hyper Text Transfer Protocol Secure toe te passen. Oftewel: je website voorzien van een HTTPS-certificaat. Behalve beter beschermd, ben je hiermee ook nog eens beter vindbaar in zoekmachines.
Het HTTPS-certificaat garandeert gebruikers dat ze veilig communiceren met een betrouwbare server zodat niemand de inhoud van de communicatie kan zien of onderscheppen. Als het goed is, laat je daarom alleen privégegevens achter of doe je alleen online betalingen op sites waar HTTPS voor de url in de zoekbalk staat.
Ook als gebruikers van je website kunnen inloggen op de site, cookies kunnen accepteren of zich kunnen aanmelden voor een nieuwsbrief, is het van groot belang dat dit in een beveiligde omgeving gebeurt. Als dat niet zo is, kunnen hackers deze informatie stelen en die gebruikers tot in perfectie online ‘imiteren’. Om er vervolgens vandoor te gaan met alle gegevens en deze te gebruiken voor illegale activiteiten. Dit soort diefstal voorkom je door een HTTPS-certificaat toe te passen op de hele website; alleen de pagina’s beveiligen waar informatie achtergelaten kan worden, is niet genoeg.
Daarnaast is het HTTPS-certificaat van belang voor de vindbaarheid in zoekmachines zoals Google. Als twee websites dezelfde informatie delen, zal de site met een HTTPS-certificaat altijd boven de website zonder certificaat worden geïndexeerd en hoger eindigen in de zoekresultaten. Dat HTTPS-certificaat biedt dus dubbel voordeel. Toch maar snel regelen…
Koen Bol
Performance Department Online Marketing

Back To Top