skip to Main Content
Flexwerk Niet Ongezonder Dan Vaste Baan

Flexwerk niet ongezonder dan vaste baan

Flexwerkers voelen zich niet ongezonder dan werknemers met een vast contract, constateerde het Centraal Bureau voor de Statistiek uit een tien jaar durend onderzoek. Tussen 2007 en 2017 werd onder een groep van 112.000 mensen bijgehouden hoe gezond zij zich voelden.

Managing director Julius Kousbroek zegt het volgende: “Als juridisch werkgever voelen wij een verantwoordelijkheid voor het welzijn van de mensen op onze payroll. Het is goed om te lezen dat het CBS een hardnekkig misverstand heeft ontkracht door onomstotelijk vast te stellen dat flexwerkers qua gezondheid niet slechter af zijn dan hun collega’s met een vast contract. Ik hoop dat de uitkomst van dit onderzoek een positieve bijdrage levert aan de discussie omtrent flexibele arbeid.”

De conclusie van het CBS

Het CBS concludeert dat de gezondheid van flexwerkers bijna dezelfde ontwikkeling doormaakt als die van vaste werknemers. Van de groep flexwerkers ging 53 procent zich na verloop van tijd slechter voelen. Bij de groep vaste werknemers was dit 54 procent. Een verschil van 1 procent dus.

Werkenden voelen zich gezonder dan werklozen

Naast de vergelijking tussen flexwerkers en vaste werkers, is er meer onderzocht door het CBS. Zo bleek dat Nederlanders met een baan zich gezonder voelden dan werklozen. Negen op de tien Nederlanders met betaald werk beoordelen de eigen gezondheid als goed of uitstekend, tegenover driekwart van de werklozen.

Back To Top