skip to Main Content
FLEXWERKER ZORGT VOOR LEVENSVREUGDE VAN HET HAAGSE PLEIN TOT OP DE WADDENEILANDEN!

FLEXWERKER ZORGT VOOR LEVENSVREUGDE VAN HET HAAGSE PLEIN TOT OP DE WADDENEILANDEN!

Pakt u op een mooie zonnige zomerse dag ook af en toe een terrasje om te genieten van een hapje en een drankje? Vrijwel iedereen doet het wel een keer; op het Haagse Plein of aan het strand, langs het water of na een fietstocht in het bos. Heerlijk toch? 
En realiseert u zich dan wel eens dat dit mogelijk is dankzij al die flexwerkers die in de horeca werken? Veel scholieren en studenten hebben een bijbaan in de horeca. En: veel dames en heren die op het terras lopen en dit flexwerk al een heel leven met hart en ziel doen, zouden voor geen goud willen ruilen met iemand die een vaste baan heeft op kantoor.
Het mooie weer zorgt voor volle terrassen en al die flexwerkers zorgen ervoor dat wij ook daadwerkelijk worden bediend en verzorgd. Goed om er bij stil te staan dat dankzij hen het leven zoveel mooier is. Het horecapersoneel geniet zelf vaak volop van het werken met mensen en buiten zijn. En ja, soms is het ook lastig om te moeten omgaan met de grillen van mensen die in een minder goede bui verkeren.
Flexwerk is in de zomer de oplossing voor onderbezetting, maar wordt niet alleen voor piek en ziek ingezet. Het is inmiddels onmisbaar op heel veel plekken op de arbeidsmarkt zoals in de zorg. Hoe zou je anders thuis dag en nacht zorg kunnen bieden aan mensen die dat nodig hebben? Ook daar zijn het vaak mensen die dit werk met hart en ziel doen.
Als dank voor de inzet van al die flexwerkers vraag ik u, als u deze zomer op een terrasje zit te genieten, eens het glas te heffen op al die flexwerkers. Als een kleine blijk van waardering voor het ontzettend belangrijke en waardevolle werk dat zij doen. 
Brigitte van der Burg
Voorzitter NBBU

Back To Top