skip to Main Content
Van De Zaak: Gezonde Lunch

Van de Zaak: gezonde lunch

Een gezonde lunch in de bedrijfskantine, in plaats van een snelle maaltijd met veel ongezonde vetten en een overdaad aan calorieën? Het is in een tijd waarin van alle kanten voortdurend wordt gehamerd op het belang van gezond leven en gezond eten helemaal niet zo’n slecht idee. Met het aanbieden van een uitgebalanceerde en toch smakelijke middagmaaltijd draag je als werkgever bij aan de vitaliteit van je personeel, en dat betaalt zich uiteindelijk dubbel en dwars terug. Het laat zien dat je je bekommert om het wel en wee van je werknemers, maar ook dat je hen waardeert.

Er is weinig fantasie voor nodig om te snappen dat een lunch die op een professionele manier is bereid met verse en gezonde ingrediënten aanzienlijk meer kost dan een broodje kroket. Gelukkig schuilt in dit gegeven ook een voordeel: een lunch van de zaak kan ook fiscaal aantrekkelijk zijn, voor zowel de werkgever als de werknemer.

Vuistregel is dat de fiscus het ter beschikking stellen van een lunch beschouwt als loonbetaling in natura. Een lunch die wordt vergoed, past daarmee in het rijtje kerstpakket, auto van de zaak en laptop van het bedrijf. Elk jaar mogen werkgevers hun werknemers 1,2% van het brutosalaris als ‘loon in natura geven’, zonder dat daarover belasting moet worden betaald. Verdient een werknemer € 3000,- per maand, dan kom je uit op een jaarlijks belastingvrij bedrag van € 432,- (3000 x 12 x 1,2%). 

Is de lunch in de bedrijfskantine geheel voor rekening van het bedrijf, dan word je als werkgever geacht om voor elke dag dat wordt gelunched een vast bedrag van €3,35 bij het belastbaar loon op te tellen. In belastingtermen heet dit ‘het normbedrag’. Leuk aan deze regeling is dat je je werknemers in feite voor een beperkt bedrag een prima lunch kunt voorzetten. Het maakt de fiscus niet uit wat die lunch in werkelijkheid heeft gekost.

Op de kosten boven het normbedrag zijn geen loonheffingen van toepassing. Hanteer je dus het normbedrag als bijtelling, dan geldt de rest van de lunch niet als loon in natura. Daar komt bij dat een gezonde lunch voor je werknemers ook gezond is voor het bedrijf. De kosten die je als werkgever in werkelijkheid  maakt, zijn fiscaal aftrekbaar.

Back To Top