skip to Main Content
HORECAONDERNEMER CAMILLE OOSTWEGEL IN UITZENDSCOPE: “Arbeidsmarkt Uit Balans Door WAB”

HORECAONDERNEMER CAMILLE OOSTWEGEL IN UITZENDSCOPE: “Arbeidsmarkt uit balans door WAB”

Horecaondernemer Camille Oostwegel is in het decembernummer van Uitzendscope kritisch over de Wet Arbeidsmarkt in Balans en waarschuwt voor financiële en administratieve lastenverhoging: “Deze wet haalt de arbeidsmarkt eerder uit balans dan dat ze zorgt voor evenwicht.”

“De gevolgen voor werkgevers zijn enorm. Als we uitgaan van een gelijkblijvend aantal medewerkers (380, waarvan 150 met flexibele contracten) krijgen we in 2020 €125.000 aan extra kosten voor onze kiezen. Zoals de wet nu is vormgegeven, gaat dat voor de horeca niet werken”, aldus Oostwegel. “De vraag is verder: wie maak je nu eigenlijk blij met de WAB? Waar zit nu eigenlijk de winst, behalve dan dat de overheid meer aan premies binnenkrijgt?”

Camille Oostwegel: “Onze medewerkers geven ook steeds zelf aan dat ze baat hebben bij een grote mate aan flexibiliteit.” “Het is al zo lastig om aan goed personeel te komen. Ik mag wel zeggen dat we heel goede mensen voor ons hebben werken. Maar dat komt waarschijnlijk ook omdat we als directie hen de ruimte geven.”

Oostwegel volgt met ingang van 1 januari 2020 zijn vader op als directeur van Oostwegel Collection op. Het familiebedrijf omvat drie luxueuze hotels en zes restaurants. Allemaal ondergebracht in gerestaureerde historische kastelen, hoeven en kloosters in Zuid-Limburg.

Verder in deze speciale WAB-editie van Uitzendscope:

– Gaat de WAB functioneren of wordt het een grote warboel? Uitzendscope zet alles op een rijtje!!

– Rahma el Mouden: “Met regels creëer je geen banen”

– Column Julius Kousbroek: Keurslijf dat ons niet past

– Tussen droom en daad: arbeidsmarktdeskundige Wim Davidse over de Commissie Borstlap

Lees hier Uitzendscope online!

Uitzendscope is een uitgave van WePayPeople. WePayPeople regelt alles rondom de verloning van vaste medewerkers en flexwerkers, treedt op als IND referent en kan verblijfsvergunningen voor kennismigranten aanvragen. WePayPeople won al acht keer de FD Gazellen Award. Bovendien biedt WePayPeople de in deze markt zo gewenste betrouwbaarheid en stabiliteit, onder andere door middel van een NEN 4400-1 certificering, een ISO 9001 certificering en aansluiting bij de Nederlandse Bond voor Bemiddelings- en Uitzendondernemingen (NBBU).

Back To Top