skip to Main Content

Payrolling waardevol voor economie en werknemer

Amsterdam, 10 december 2012 – Honderdduizenden Nederlanders werken via een payrollbedrijf bij een bedrijf en verdienen zo hun boterham. Datzelfde werk zouden ze anders niet gehad hebben omdat veel bedrijven het niet aandurven bij drukte meer mensen op de loonlijst te zetten. Het risico dat ze teveel personeel in dienst hebben op het moment dat het wat minder druk is willen ze niet lopen omdat ze dan – zeker in deze economische onzekere tijden –  al snel in de problemen zouden komen.
Al bijna 200.000 Nederlanders werken via een payrollbedrijf bij een bedrijf en verdienen zo hun boterham. Grote kans dat in ieder geval een gedeelte van deze enorme aantallen hun werk niet hadden gehad zonder de flexibiliteit die het uitzendbeding met zich meedraagt. Helaas is het zo dat bedrijven zeer voorzichtig zijn in het aannemen van personeel en dit remt de arbeidsmarkt af. Zonder de vormen van flexibiliteit voor de opdrachtgever zouden er eenvoudig weg meer mensen geen werk hebben.
Julius Kousbroek, directeur en medeoprichter van WePayPeople: “Payrolling is een zegen voor heel veel MKB bedrijven en werknemers. Zonder payrolling zouden meer mensen in de ww zitten en zouden bedrijven minder kunnen groeien omdat ze geen pieken of dalen kunnen opvangen. Bovendien is voor veel MKB bedrijven de administratieve rompslomp rondom het in dienst nemen van personeel te ingewikkeld geworden. Je moet bijna een HR en juridische achtergrond hebben om helemaal bij te blijven op dat vlak. De voorbeelden die PvdA gebruikt – CAO omzeilen en mensen in vaste dienst ontslaan en dan via payrolling weer aan het werk bij hetzelfde bedrijf – is een praktijk waar ook wij tegen zijn. Dan is sprake van opvolgend werkgeverschap en daar werken wij als Payroll Works niet aan mee. Dat aanpakken is een goed idee maar daar hoef je niet het fenomeen payrolling voor af te schaffen.”

WePayPeople meervoudig winnaar FD Gazellen Award

WePayPeople (voorheen Payroll Works) is in 2008 opgericht en specialiseert zich in payroll, contracting en het beheer van salarisadministraties. Ze wonnen in 2011 de FD Gouden Gazelle voor het snelst groeiende bedrijf van Nederland en recentelijk wonnen ze de FD Gouden Gazelle 2012, 2013 én 2014 voor de provincie Noord-Holland als snelst groeiende bedrijf van die provincie. Het bedrijf draagt met haar dienstverlening bij aan de toenemende flexibiliteit van de Nederlandse arbeidsmarkt, en ondersteunt ondernemers en zelfstandigen in hun activiteiten. Door gebruik te maken van moderne technische middelen, duidelijke communicatie en een toegewijde klantenservice heeft Payroll Works zich in haar vakgebied uitstekend geprofileerd. Naast de sterke omzetstijging heeft het bedrijf ook een stabiel bestand van tevreden klanten opgebouwd – Payroll Works verzorgt voor steeds meer bedrijven deze vraag.

Meer informatie

  • Neem voor meer informatie contact op met directeur Julius Kousbroek via 020-716 33 84.
  • Zie voor meer informatie de FD Gazellen Awards pagina.
Back To Top