skip to Main Content

Persbericht: Payroll Works heeft nieuwe naam: WePayPeople

Amsterdam, 20 oktober 2014 – Payroll Works heeft vanaf vandaag een nieuwe naam: WePayPeople. Julius Kousbroek, directeur en medeoprichter: “De oude naam dekte de lading van onze werkzaamheden niet goed meer. We doen inmiddels veel meer dan payrolling. WePayPeople zegt precies wat we doen. Alles regelen rondom de verloning van vaste medewerkers en flexwerkers.” WePayPeople regelt dat voor Nederlandse opdrachtgevers met payrolling, salarisadministratie en uitbesteding backoffice en voor internationale opdrachtgevers biedt het bedrijf payroll en contracting services.
Sinds de oprichting in 2008 behoort WePayPeople tot de snelst groeiende bedrijven in Nederland. In de afgelopen jaren is het dan ook regelmatig bekroond met een FD Gouden Gazellen en vorig jaar met een vijfde plaats in de Deloitte Technology Fast50. Kousbroek: “Onze groei is mede mogelijk omdat we een eigen high end ‘verloningsmachine’ hebben ontwikkeld. Daardoor zijn we al enkele jaren in staat veel meer te bieden dan alleen payrolling waarmee we ooit begonnen zijn. We groeien vooral erg sterk in het onderdeel waarin de backoffice van uitzendbureaus wordt verzorgd. Onze naam begon dan ook te knellen. Maar omdat onze naamsbekendheid in de flexbranche groot is, besluit je niet zomaar even je naam te veranderen. Toch was het nu echt tijd het te doen.”

Besmette term

Wat meespeelde bij de keuze voor een nieuwe naam is de besmette term payrolling. Kousbroek: “De laatste jaren is de term payrolling besmet geraakt. Totaal onterecht vind ik, maar je hebt er wel mee te maken als bedrijf. Het heeft ook een rol gespeeld in onze afwegingen bij een naamwijziging. Maar laat ik duidelijk zijn, dat betekent geenszins dat wij afstand nemen van payrolling.
Ik maak me juist al langer sterk voor het terugbrengen van de nuance in de discussie over payrolling. Die ontbreekt inmiddels totaal. Sommigen zien de allocatieve functie van payrollorganisaties totaal over het hoofd. We hebben daar recentelijk nog een pamflet over gepubliceerd.”

Back To Top