skip to Main Content

Persbericht: Payrolling in opmars bij doorstarten onderneming

Amsterdam, 2 juni 2015 – Sinds kort wordt door curatoren payrolling met succes ingezet bij faillissementen in de fase naar een eventuele doorstart van een onderneming. WePayPeople, een van de snelst groeiende payroll bedrijven van Nederland, werd recentelijk door curatoren ingeschakeld bij vier verschillende doorstarts waaronder die van kledingmerk Mexx en retailketen Taft. WePayPeople verwacht dat na de eerste succesvolle inzet van payrolling bij doorstartsituaties curatoren dit instrument vaker zullen gaan inzetten.
Een aanzienlijk deel van de ondernemingen die momenteel failliet gaan, heeft een kans op een doorstart. Zolang door een curator wordt gewerkt aan een mogelijke doorstart blijkt payrolling de hoognodige rust te brengen in die hectische periode. Het personeel dat nodig is, wordt dan via het payrollbedrijf ingezet. Alle rompslomp van arbeidscontracten, lonen, afdrachten, loonstrookjes, urenbriefjes of weekendtoeslagen liggen dan bij het payrollbedrijf zodat de curator zich helemaal kan toeleggen op het onderzoeken en tot stand brengen van een doorstart.
Julius Kousbroek, directeur en medeoprichter WePayPeople: “Een curator wil het personeel dat nodig is om door te kunnen draaien voor een goede afwikkeling of een doorstart in kunnen zetten. Door dat via een payrollbedrijf te doen, hoeft een curator niet ook nog eens tijd te besteden aan lonen, loonstrookjes en dergelijke. In die fase ontzorgen we de curator dus. Wij hebben van de curatoren die ons inschakelden, gehoord dat ze verrast waren over de snelheid waarmee we alles ‘up and running’ hadden. Het snel en goed inrichten is immers van groot belang. Als dan het salaris netjes op tijd wordt uitbetaald dan geeft dat vertrouwen. Wat ook als positief wordt ervaren is het feit dat het payrollen geen invloed heeft op de uitkering waarop iemand later wellicht aanspraak zou moeten maken.”

Gerelateerde artikelen

Payrolling in opmars bij doorstarten onderneming

Back To Top