skip to Main Content

Sjoerd Sijsma van Start People naar Payroll Works

PERSBERICHT – Amsterdam, 20 november 2013 – Sjoerd Sijsma (46) stapt over naar Payroll Works. Hij is afkomstig van Start People waar hij verschillende leidinggevende functies had op uiteenlopende terreinen. Hij hield zich onder andere bezig met productontwikkeling, proces- en kwaliteitsmanagement, strategie, organisatieontwikkeling en HR. De laatste zes jaar was hij directeur Organisatie Ontwikkeling en HR directeur. Tevens was hij lid van de groepsdirectie van Start People en het senior management van USG People.
Sijsma over zijn overstap: “Ik wilde na een groot en beursgenoteerd bedrijf naar een kleiner en private owned bedrijf. Kleinere organisaties zijn beter in staat om in te kunnen spelen op veranderingen. Ze zijn innovatief, wendbaar en hebben meer slagkracht. Kenmerken die ik terugzie bij Payroll Works en dat trekt mij. Ook vind ik het fijn weer ‘op de business’ te zitten.”
Payroll Works maakt sinds de start een aanhoudende groei door. Er is veel geïnvesteerd in de eigen technologie om daarmee de diensten steeds breder in te kunnen zetten. De recente groei komt vooral uit het verzorgen van de backoffice voor intermediairs. Sijsma: “Ik kom uit de uitzendwereld en zie dat er veel nieuwe uitzendbureaus zijn bijgekomen die zich specialiseren in een specifiek marktsegment. Daar is een goede markt voor. Ook omdat de grote uitzenders het daar laten liggen. De nieuwe uitzendondernemers zien in dat als ze focussen op hun kernactiviteiten, de match maken tussen klant en kandidaat, ze meer succesvol zijn als onderneming. De backoffice laten ze liever doen door een specialist zoals Payroll Works.”

Flexbedrijf in techlijst

De inzet op het ontwikkelen van eigen technologie bij Payroll Works werd recentelijk beloond met de vijfde plaats in Deloitte Technology Fast50. Sijsma: “Een flexbedrijf in zo’n techlijst is zeer opvallend. Het geeft precies aan met hoeveel kracht en lef Payroll Works opereert. Het geeft me enorm veel energie om deel uit te maken van deze club die een mooie toekomst tegemoet gaat. Ik zet mijn  kennis van de uitzendbranche en ervaring op het gebied van organisatie-inrichting  graag in om daaraan bij te dragen aan het succes.”

Back To Top