skip to Main Content
TOP-10 REISVERHALEN

TOP-10 REISVERHALEN

Top-10 reisverhalen
Voor wie helemaal weg wil zijn en wil wegdromen bij de gedachten aan al die mooie, spannende en fascinerende plekjes op de wereld die de moeite waard zijn:
1 365 dagen onderweg – Floortje Dessing
De lezer reist mee met Floortje Dessing die een jaar lang een dagboek bijhield van haar reisbelevenissen. Het dagboek is ingedeeld in twaalf maanden;, per maand worden een lange en een korte trip, een festival en een hotel besproken. Met veel reistips.
2 Reizen volgens Hannema – Iris Hannema
Wie ben je geworden als je tien jaar alleen de wereld over gereisd hebt? En waar is thuis? Is reizen weglopen? Is het een talent of kun je het leren? Geëmigreerd naar de Franse Alpen met haar geliefde en haar hond maakt beroepsreiziger Iris Hannema de stand van haar leven op.
3 Weg van de wereld – Marica van der Meer
Een vrouw, haar fiets en 28.000 kilometer avontuur … In Weg van de wereld neemt Marica van der Meer de lezer achterop haar fiets mee van Nederland naar Australië. Verschillende vrienden fietsen stukken met haar mee.
4 Drie kameleons – Frank van Rijn
In bijna vier maanden tijd maakte Frank van Rijn op de fiets een ongeveer 7000 km lange rondreis door het prachtige Namibië in het zuidwesten van Afrika. Een beschrijving van fascinerende landschappen, de rijke dierenwereld en de weldadige gastvrijheid. Maar ook een verhaal over uitputting, extreme droogte en verlatenheid.
5 Et voilà! Verhalen uit de Dordogne – Asjha van den Akker
Et voilà! gaat over de liefde voor Frankrijk en de fascinatie voor de mensen die er wonen. En de dingen die ze doen. Wie van Frankrijk houdt, wie er graag op vakantie gaat of wie zich gewoon wil vermaken met ontroerende, geestige en soms hilarische verhalen uit een heerlijk land, zal smullen van Et voilà!
6 I never believed in love at first sight until I saw Ibiza – Anne Poelmans
Journaliste Anne Poelmans is helemaal weg van Ibiza. Zij is overigens niet de enige, want het is de laatste decennia zeer druk bezocht. In dit boekje in zakformaat vertelt ze in kort bestek over de aardigheden en smakelijkheden van het eiland.
7 Spoken in Moskou – Joseph Roth
In 1926 reist Joseph Roth voor de Frankfurter Zeitung door de Sovjet-Unie, van Kiev tot Moskou en Odessa. Roth is nieuwsgierig naar het sociale experiment dat moet leiden naar een nieuwe wereld en hij wordt door de revolutionaire regering met open armen ontvangen.
8 Op reis met de Hope – Joshua van Eijndhoven
Op reis met de Hope is een verhaal over dromen, liefde en de magie van wereldreizen zonder vast plan en met een beperkt budget. Joshua van Eijndhoven is 24 als hij zijn carrièreplannen als jurist aan de kant schuift en besluit zijn droom te volgen. Hij koopt een zeilboot, geeft die de naam Hope en vaart de wijde wereld in.
9 Zoektocht naar het paradijs – Arita Baaijens
Zoektocht naar het paradijs is een onderzoek naar waarheid en werkelijkheid in het hart van Centraal-Azië. Na een persoonlijke crisis reist Arita Baaijens af naar het Altajgebergte in het zuidwesten van Siberië, waar het legendarische Shambhala te vinden zou zijn, een aards paradijs in een doolhof van gletsjers en ravijnen.
10 Hannelore Vandenbussche – Before they pass away
Het vervolg op het spraakmakende, wereldwijd verkochte fotoboek Before they pass away van de Britse fotograaf Jimmy Nelson, die tientallen bedreigde volken op authentieke wijze vastlegde. Dit boek beschrijft de totstandkoming van het megaproject aan de hand van teksten, foto’s, tekeningen en voorwerpen.

Back To Top