skip to Main Content
TOP-10 THRILLERBOEKEN

TOP-10 THRILLERBOEKEN

Top-10 thrillers
Voor wie de spanning niet kan missen maar toch liever niet met werk bezig wil zijn:
1 De dag van de doden – Nicci French
Psychotherapeute Frieda Klein is ondergedoken om zichzelf én haar vrienden te beschermen tegen de krankzinnige moordenaar Dean Reeve. Die heeft het niet alleen op haar voorzien maar ook op haar geliefden en familie.
2 Gespleten – Karin Slaughter
Andrea Cooper kent haar moeder door en door. Maar wanneer het restaurant waar Andrea en Laura lunchen onder vuur wordt genomen en een doodgewone middag in een bloedbad verandert, ziet Andrea een heel andere kant van haar.
3 Super de luxe – Suzanne Vermeer
Vlogster Emma van Zomeren is aan de Franse Rivièra op vakantie als ze bevriend raakt met de Italiaanse tweeling Alessandro en Sofia Onesti. Wanneer ze op een ochtend wakker wordt in het penthouse van de tweeling is van Alessandro en Sofia geen spoor te bekennen. Emma gaat op onderzoek uit, doet schokkende ontdekkingen en zet haar eigen leven op het spel…
4 De buitenstaander – Stephen King
Wanneer het misbruikte en levenloze lichaam van een elfjarig jongetje wordt gevonden, wijzen ooggetuigen en forensisch materiaal onmiskenbaar in de richting van de populaire coach van het plaatselijke Little League-team. Maar de verdachte, die met groot machtsvertoon wordt gearresteerd, heeft een waterdicht alibi.
5 Oorsprong – Dan Brown
In dit boek houdt de wetenschapper  Robert Langdon zich bezig met vragen als: waar komen wij vandaan en waar gaan wij naartoe? Het verhaal speelt zich af in Madrid, Barcelona, Bilbao en Sevilla en zit vol moderne kunst, innovatieve technologie, codes, religie, geschiedenis en architectuur.
6 President vermist – Bill Clinton, James Patterson
Het thrillerdebuut van Bill Clinton is om te smullen: geheimen die alleen Clinton kan weten en Pattersons geniale vertelkunst maken dit dé politieke thriller van het jaar. Het verhaal: het Witte Huis is de thuisbasis van de president van de Verenigde Staten, de best bewaakte persoon ter wereld. Hoe is het dan mogelijk dat de Amerikaanse president spoorloos verdwijnt?
7 Het meisje in het ijs – Robert Bryndza
Haar ogen zijn wijd open. Haar lippen iets uiteen, alsof ze nog iets wil zeggen. Haar lichaam bevroren in het ijs. En ze is niet de enige… Als het lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden in een park in Zuid-Londen, wordt inspecteur Erika Foster ingeschakeld om het moordonderzoek te leiden.
8 Casa Ibiza – Linda van Rijn
In het familiehuis op Ibiza vindt Anna een onbekende ketting. Is dit het spoor naar de nooit opgeloste dood van haar zusje?
9 Doodskleur – David Baldacci
Wanneer FBI-agent Amos Decker en journaliste Alex Jamison op bezoek gaan bij Jamisons zus in Baronville, een stadje in Pennsylvania dat betere tijden heeft gekend, raken ze op de eerste dag al betrokken bij een moordonderzoek.
10 Achter gesloten deuren – B.A. Paris
Het perfecte huwelijk of de perfecte leugen? Iedereen kent wel een echtpaar als Jack en Grace: hij is knap en rijk, zij is charmant en elegant. Mensen om jaloers op te zijn, als je ze niet aardig zou vinden. Maar waarom neemt Grace nooit de telefoon op? Waarom komt ze nooit op visite, ook al werkt ze niet? En waarom heeft een slaapkamer van hun huis tralies voor het raam?

Back To Top