skip to Main Content

WePayPeople initiatiefnemer Payroll petitie Tweede Kamer

Overheid: erken onze maatschappelijke bijdragen! Met die boodschap biedt initiatiefnemer WePayPeople vandaag samen met Kolibrie, Pay for People, Please Payroll, Repay HRM en Tentoo een payroll petitie aan in de Tweede Kamer. In de toepasselijke vorm van een loonstrook onderschrijven de ondernemingen de sociale meerwaarde van payroll dienstverlening voor de BV Nederland.

Inlenersbeloning

Zo vervult de branche een belangrijke opstapfunctie op de arbeidsmarkt. Ook voor jongeren, ouderen en mensen met een arbeidsbeperking. Daarbij telt voor de werknemers de belangrijke inlenersbeloning. De inlenersbeloning waarborgt dat payrollkrachten en medewerkers in dienst bij de inlener een gelijk loon en vergoedingen ontvangen. Veel ondernemers hechten aan de focus op de core business en de kwantificeerbare risico’s. Zij zijn daarom gebaat bij professionele ontzorging door een specialist.
Julius Kousbroek, directeur en medeoprichter van WePayPeople: “Het MKB wordt vaak de banenmotor van onze economie genoemd, maar die dreigt door steeds complexere wetgeving compleet vast te lopen. Onze dienstverlening maakt het voor ondernemers en medewerkers juist makkelijker om met elkaar in zee te gaan. Payroll biedt ondernemers collectieve schouders om de lasten en risico’s van het werkgeven te kunnen dragen. Zo stimuleren we de werkgelegenheid.”

40.000 medewerkers

Met de payroll petitie onderschrijven de aanbieders ook de sociale afdrachten die gerealiseerd worden via payroll. De loonstrook laat zien dat de zes payrollers in de maand juni ruim 62 miljoen euro aan loon, belasting en sociale premies hebben betaald en afgedragen voor hun 40.000 medewerkers. Daarvan bestaat 15 miljoen euro uit loonbelasting en premies volksverzekeringen, waarvan onder andere de AOW en de langdurige zorg in Nederland worden betaald.
Kousbroek: “Het gaat hier om klinkende bedragen die zonder onze dienstverlening niet zomaar kunnen worden opgebracht. Vergelijk ons eens met de onderste helft van de zzp’ers: vaak kwetsbare mensen met een laag inkomen zonder arbeidsongeschiktheidsverzekering of aanvullend pensioen. Payroll biedt haar medewerkers via sociale verzekeringen feitelijk meer zekerheid. En levert door de verschillen in fiscale behandeling tussen werknemers en zzp’ers feitelijk een grotere bijdrage aan ons sociale bestel. Het zijn stuk voor stuk argumenten die onderbelicht zijn in discussies over de arbeidsmarkt.”

Back To Top