skip to Main Content

WEPAYPEOPLE KENNISSESSIE VCA EN VCU

Berry Schut, Sabell Uitzenders
“Ik startte de dag met een klein voordeel, ik heb vroeger al een VCA gehad. Daarnaast ben ik technisch opgeleid, heb ik al heel veel met veiligheid te maken gehad en heb ik ook zelf gereedschap gekeurd. Ik wil niet zeggen dat het deze keer een makkie was, maar het ging wel heel soepel. Dat kwam ook door de docent, dat was echt een man uit de praktijk, die deed het heel erg leuk. Kijk, wij zijn dan wel de mensen van het kantoor, maar wij zitten heel dicht op de praktijk. Als je dat voordeel niet hebt, dan kan de stof soms best lastig zijn. En we kregen natuurlijk de kans om van tevoren dat boek door te nemen. Op de dag zelf kregen we praktische tips. Ook werden we alert gemaakt op de instinkers; dit en dat zijn bepaalde onderwerpen die gewoon lastig zijn en daar stellen ze een paar vragen over, daar moet je echt even goed op letten. Toch handig.”
Stephanie Laconi, Flexible+
“Het was best een lange dag. Er werd veel besproken en er was veel uitleg over alle onderwerpen die in het VCA examen aan de orde komen. Ik vond het lastig dat we het lesboek op de dag zelf niet of weinig hebben gebruikt, ik had mezelf juist voorbereid door uit het boek te leren. Jammer genoeg ben ik dan ook niet in één keer geslaagd. Maar goed, ik heb een herkansing gedaan en toen heb ik bijna moeiteloos het examen gedaan en ben ik ruim geslaagd. Al met al heeft de KennisSessie daar toch ook bij geholpen.”
Remon Bartels, Wij Personeelsdiensten
“We zijn gespecialiseerd in de bouw, maar daarin bedienen we dan wel de hele bouw: van elektromonteurs tot loodgieters, en van tegelzetters, stukadoors tot dakdekkers. Om die reden had ik mijn VCA al op zak, ik moest alleen mijn VCU nog hebben. Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik het boek vooraf niet had bestudeerd, ik heb wel goed opgelet bij de presentatie van de docent en dat was voor mij voldoende. Het examen ging vrij vlot; we werkten op een tablet en er werd streng gecontroleerd of alles netjes verliep. Wat ik heel prettig vond, was dat je na het examen meteen te horen kreeg of je was geslaagd. Ik kan het iedereen dan ook van harte aanraden om op deze manier je VCU te halen. Het is gewoon veel leuker dan elke avond met een boek op schoot te moeten leren en dan naar het examen te gaan. En ik denk dat je op deze manier wel beter voorbereid bent op het examen.”
KENNISSESSIES 2018
Ook dit jaar vinden er weer diverse WePayPeople KennisSessies plaats. Naast VCA/VCU komen binnen het thema ‘operationele zaken’ zoal  aan de orde: privacy, wetten en regels, verzuim, inlenersbeloning, overeenkomst en ontslag medewerkers. Commercieel gerelateerde KennisSessies gaan onder meer over: online marketing, LinkedIn, werving en behoud van medewerkers, opleiding, tariefstelling en emigranten werving en omgang. Voor informatie over alle WePayPeople KennisSessies, data en inschrijving ga je naar www.wepaypeople.nl/kennissessies. Laat daar je e-mailadres achter en we houden je op de hoogte. 

Back To Top