skip to Main Content

WePayPeople steunt Rotterdam-Zuid

Een eerlijke kans op werk voor jongeren in Rotterdam-Zuid en omgeving. Met deze gedeelde wens in het achterhoofd kwamen honderden betrokken ondernemers, bestuurders en jongeren begin februari bij elkaar voor een bijeenkomst van het Nationaal Programma Rotterdam Zuid. Doel van het project: Rotterdam-Zuid binnen twee decennia op het gemiddelde niveau van de stad krijgen. WePayPeople nam deel en droeg bij.
Rijnierse Kousbroek februari 2016
NPRZ ambassadeur Hans Rijnierse met WePayPeople directeur en Jong Management voorzitter Julius Kousbroek.

Investeer op Zuid

Terwijl de skyline van Rotterdam centrum constant in ontwikkeling is, profiteert niet ieder deel van de havenstad mee. Dat laatste geldt zeker voor het zuiden van de stad. In dit uitgestrekte gebied wonen maar liefst 200.000 mensen met achterstanden op het gebied van scholing, wonen en werk.
Reden genoeg voor de gemeentelijke- en landelijke overheid om samen met bedrijven, woon-, zorg- en onderwijsinstellingen de handschoen op te pakken en werk te maken van betere opleidingen, woonvoorzieningen en meer banen. Binnen twintig jaar moet “Zuid” ontwikkeld zijn tot gemiddeld niveau.
In de bijzondere setting van de Van Ghentkazerne presenteerden burgemeester Aboutaleb, VNO-NCW voorzitter Hans de Boer, NPRZ directeur Marco Pastors en ambassadeur Hans Rijnierse tijdens de NPRZ bijeenkomst “Investeer op Zuid” hun visies op het belang en de kansen van dit publiek-private project. Minstens zo belangrijk waren de bijdragen van twee gemotiveerde Rotterdamse jongeren, die dankzij het NPRZ hebben geleerd dat geboden kansen verzilveren en investeren in jezelf wordt beloond.

Betrokken bedrijven

Maar om kansen te kunnen grijpen hebben jongeren het bedrijfsleven nodig. Al voorafgaand aan de bijeenkomst boden al vijf ondernemers van Jong Management direct en concreet stage-leerplekken aan.
Ook WePayPeople steunt het NPRZ met een directe sponsorbijdrage. Om het bedrijven en stagiairs makkelijker te maken met elkaar in zee te gaan biedt WePayPeople de mogelijkheid de administratieve en financiële verwerking van een stage snel een eenvoudig af te handelen. Ondernemer en stagiair spreken gezamenlijk af of de stagevergoeding per week of maand wordt overgemaakt. Een en ander wordt vastgelegd in een model stageovereenkomst en via slechts één factuur betaalt de ondernemer de totaalvergoeding over de afgesproken periode. WePayPeople regelt de rest. Conform alle wet- en regelgeving en zonder verrassingen achteraf. Zo brengen we studenten en bedrijven bij elkaar.

Back To Top