skip to Main Content
WePayPeople, Wél Een Echte Werkgever

WePayPeople, wél een echte werkgever

Amsterdam, 18 januari 2019
Juridisch werkgever WePayPeople is een campagne gestart waarin een oplossing wordt aangedragen voor bedrijven en werknemers die behoefte hebben aan flexibiliteit maar wel hun zaken op orde willen hebben. De campagne is gestart nadat de rechtbank van Amsterdam eerder deze week oordeelde dat Deliveroo-maaltijdbezorgers aanspraak kunnen maken op een arbeidsovereenkomst en dat zij niet als zzp’er maaltijden hoeven te bezorgen.
Managing director Julius Kousbroek: “Flexibiliteit en goed werkgeverschap hoeven elkaar niet uit te sluiten. In tegenstelling tot platformbedrijven als Deliveroo zijn wij wél een echte werkgever en verschuilen wij ons niet achter schijnconstructies met zzp’ers. Wij bieden al onze werknemers arbeidsvoorwaarden die passen bij de CAO van hun beroepsgroep. Ze bouwen vakantiedagen op, komen in aanmerking voor een pensioenregeling, worden doorbetaald bij ziekte en lopen niet onverzekerd rond. We nodigen platformbedrijven van harte uit om samen met ons een passende dienstverlening te vinden.”

Uit analyses blijkt dat mede door de opkomst van economische platformen het aantal zzp’ers de komende jaren mogelijk verdubbelt. “Dat is niet zo gek; zzp’ers zijn in vergelijking met flex en vaste medewerkers ontzettend goedkoop voor opdrachtgevers omdat er geen sociale premies, pensioen of loonheffingen worden afgedragen.”, aldus Kousbroek. “Ondernemers die om deze kosten te ontwijken op grote schaal gebruikmaken van schijnconstructies met zzp’ers en daar zelfs mee te koop lopen zijn mede verantwoordelijk voor de uitholling van ons sociale stelsel met desastreuze gevolgen voor de arbeidsmarkt en de maatschappij.”

De aangekondigde Wet Arbeidsmarkt in Balans die gereguleerde vormen van flexibele arbeid beperkt zonder -door het uitblijven van de aangepaste Wet DBA- een oplossing te bieden voor schijnzelfstandigheid zal de scheve verhoudingen op de Nederlandse arbeidsmarkt alleen maar verergeren. “Het overheidsrapport over zzp’ers dat waarschuwt voor verstoring van de arbeidsmarkt is alweer vier jaar oud. Het is hoog tijd dat de overheid duidelijkheid schept zodat schijnzelfstandigheid en valse concurrentie tussen groepen werkenden eindelijk tot het verleden gaan behoren.

WePayPeople regelt alles rondom de verloning van vaste medewerkers en flexwerkers, treedt op als IND referent en kan verblijfsvergunningen voor kennismigranten aanvragen. WePayPeople won al acht keer de FD Gazellen Award en behaalde zowel in 2013 als in 2014 de vijfde plaats bij de Deloitte Technology Fast50. Bovendien biedt WePayPeople de in deze markt zo gewenste betrouwbaarheid en stabiliteit, onder andere door middel van een NEN 4400-1 certificering en aansluiting bij de Nederlandse Bond voor Bemiddelings- en Uitzendondernemingen (NBBU).

Back To Top